palarnia kawy
Kawa Indonezja Java Jampit

Kawa Indonezja Java Jampit

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Cena brutto
44.00 PLN

Za ten produkt dostaniesz: 4 x ziarno punktowe
Gramatura
Kolor:

nazwa palety:

100 szt w magazynie

W profilu słodki posmak, wyczuwalne nuty brzoskwini oraz miodu i czekolady. Kawa ta jest wyjątkiem wśród Indonezyjskich pozycji, profil smakowy jest czysty i delikatny. Ziarenka nadają się do ekspresów, kawiarek i french pressów.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Kawa Indonezja Jawa Jampit – sen na jawie

Kawa Indonezja Jawa Jampit

Indonezja Jawa Jampit jest unikalna ze względu na wyczuwalne nuty brzoskwini, miodu i czekolady. Kawa ta jest wyjątkiem wśród Indonezyjskich pozycji. Profil smakowy jest czysty i delikatny. Ziarenka nadają się do ekspresów, kawiarek i french pressów.

Doświadczenia z indonezyjską kawą mogą kojarzyć się z prawdziwym snem na jawie. Ta świeżo palona kawa to połączenie konsystencji – aksamitnego smaku z niską kwasowością – tworzące unikatowe połączenie. Kawowa głębia wyczuwalna jest już od pierwszego kontaktu… aby następnie urzec podniebienie mieszanką orientalnych smaków.

Pochodzenie dające wyjątkowy smak

Indonezja Jawa Jampit pochodzi z archipelagu przeszło 17 tysięcy wysp, który zamieszkiwany jest przez ludność, która posługuje się na co dzień kilkoma dialektami. Jawa – skąd dokładnie pochodzi kawa – jest wyspą znajdującą się we wschodniej części Indonezji, w regionie o nazwie Ijen Plateau. To właśnie tam znajduje się wyjątkowa plantacja Jampit. Krzewy umiejscowione są na wysokości pomiędzy 1100, a 1600 metrów n.p.m. Niewątpliwym atutem odmiany Jawa są gleby wulkaniczne, które gwarantują sadzonkom unikalny ekosystem, bogaty w życiodajne składniki odżywcze.

Świeża kawa Indonezja Jawa Jampit

Kombinacja rajem dla podniebienia – Indonezja Jawa Jampit

W profilu słodki posmak, wyczuwalne nuty brzoskwini oraz miodu i czekolady. Kawa ta jest wyjątkiem wśród Indonezyjskich pozycji, profil smakowy jest czysty i delikatny. Ziarenka nadają się do ekspresów, kawiarek i french pressów.

Region:

Jawa Wschodnia, Ijen Plateau

Odmiana botaniczna:

Typica

Wysokość:

1100-1600 m.n.p.m

Metoda obróbki:

Washed

Stopień palenia:

Średni | Espresso

Rodzaj

mielona, ziarnista

Gramatura

250g, 500g, 1000g

Metoda zaparzania

kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press, filiżanka, aeropress, V60, chemex

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena
Palarnia Kawy

Zapraszamy Cię do naszych kawiarni - usiądź wygodnie, napij się pysznej kawy, zapytaj nas o jej historię. Pozwól sobie zatrzymać się przy filiżance gorącego naparu i zaczerpnij głębokiego oddechu do dalszej podróży, zwanej życiem!