250; 5090; 500; 8690; 0; 0kl250; 5090; 1000; 14590; 0; 0kl
Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Taneczne połączenia ziaren Brazylii i Gwatemali- oto SALSA! Co otrzymaliśmy? Słodycz czekolady i orzechów spotyka się tu z lekką owocową nutą. Gładka, przyjemna, z delikatnym kopem – idealna do codziennego espresso. Świetnie sprawdza się również w kawiarce, french pressie, jak i tradycyjnym zaparzaniu.
Idealnie łączy to, co najlepsze.
Bazą jest brazylijska arabica – łagodna, czekoladowa, z delikatną nutą orzechów. To właśnie ona nadaje tej mieszance przyjemne, słodkawe tło, bez kwasowości i z bardzo gładkim finiszem. Ale żeby nie było zbyt poprawnie – dorzuciliśmy 20% arabiki z Gwatemali i to robi robotę! Gwatemala wnosi w pierwszym odczuciu lekką i owocową świeżość czerwonych owoców, którą fajnie balansuje słodycz Brazylii. Taka pralinka, tylko bez procentów.
Kawa wypalana jest w stopniu średnim. Nie palimy mocno naszych ziarenek. Proces odbywa się w rzemieślniczym, sterowanym przez roast mastera piecu. Chcemy abyście otrzymali państwo maksymalnie świeży produkt. Gwarantujemy wysyłkę najświeższego kilkudniowego wypału.
BLEND FIRMOWY 100% ARABICA
Region: MINAS GERAIS, HUEHUETENANGO
Odmiana Botaniczna: MUNDO NOVO, CATUAI, CATURRA, BOURBON
Metoda obróbki: NATURAL, WASHED
Wysokość upraw: 950-1800m n.p.m.
Stopień palenia: ŚREDNI
Profil: CZEKOLADA, ORZECHY, CZERWONE OWOCE, NISKA KWASOWOŚĆ
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *