250; 4990; 500; 8590; 0; 0kl250; 4990; 1000; 14490; 0; 0kl

Kawa Tango

Kawa Tango

Kawa Tango

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Cena brutto
49.90 PLN

Za ten produkt dostaniesz: 4 x ziarno punktowe
Gramatura
  • Oszczędzasz:
    13.90 PLN
  • Oszczędzasz:
    54.70 PLN
Kolor:

nazwa palety:

Blend „Tango” to kawa łącząca ziarna arabiki z Nikaragui i Brazylii. Charakteryzuje się bardzo niską kwasowością, delikatnym smakiem gorzkiej czekolady, prażonych orzechów oraz gładką teksturą. Idealna dla tych, którzy szukają harmonii i pełni smaku w każdej filiżance. Świetnie sprawdza się w kawiarce, ekspresie ciśnieniowym, french pressie, jak i tradycyjnym zaparzaniu.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania
Tango to kawa, która wprowadza w świat pełnej harmonii, niczym doskonały 
taniec. Połączenie dwóch wyjątkowych ziaren arabiki – z Nikaragui i 
Brazylii – tworzy unikalną mieszankę, której charakter odzwierciedla 
płynność i precyzję tego klasycznego tańca. Wypalona w średnim stopniu, 
idealnie dopasowuje się do espresso, wydobywając z ziaren głęboki, 
bogaty smak z subtelną nutą gorzkiej czekolady i prażonych orzechów. 
Dzięki bardzo niskiej kwasowości, "Tango" zapewnia gładką i przyjemną 
filiżankę, która pozostawia po sobie długi, wyważony posmak. To kawa, 
która kusi nie tylko swoim smakiem, ale i rytmem.

Kawa wypalana jest w stopniu średnim. Nie palimy mocno naszych ziarenek. 
Proces odbywa się w rzemieślniczym, sterowanym przez roast mastera 
piecu. Chcemy abyście otrzymali państwo maksymalnie świeży 
produkt.Gwarantujemy wysyłkę najświeższego kilkudniowego wypału.
Palarnia kawy
Palarnia kawy
region: Minas Gerais, Matagalpa
odmiana botaniczna: Catuai, Mundo Novo, Java, Bourbon
metoda obróbki: natural, washed
wysokość upraw: 850-1200m n.p.m.
stopień palenia: średni
profil: prażone orzechy laskowe, gorzka czekolada, bardzo niska 
kwasowość

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena