Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Wiesz co? Ta kawa nas totalnie zaskoczyła! Dawno nie piliśmy tak owocowej, ale i tak złożonej kawy z Burundi. Zazwyczaj w tych kawach pojawiały się ziemniaczki, jakiś zielony groszek, a tutaj nic! Same owoce i kwiaty. Chcemy się nią z Tobą podzielić i postanowiliśmy wypalić ją na dwa sposoby. Jaśniej pod metody alternatywne, a także i ciemniej, pod klasyczne espresso.
Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
Szczególnie polecamy do zaparzenia tradycyjnego, w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce, jak i french pressie.
Kawa, która trafia do stacji myjącej Karambo, uprawiana jest na pięknym, pagórkowatym terenie i żyznych wulkanicznych glebach. Sama stacja funkcjonuje od niedawna, ale juz teraz zrzesza ona ponad 2000 farmerów z całej prowincji Muyinga.
Region: Karambo, Muyinga
Farma: kooperatywa farm
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Metoda obróbki: natural
Wysokość upraw: 1500-1700m n.p.m.
Profil sensoryczny: jagoda, śliwka, kwiaty
SCA: 87
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *