BURUNDI Karambo

BURUNDI Karambo

BURUNDI Karambo

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Wiesz co? Ta kawa nas totalnie zaskoczyła! Dawno nie piliśmy tak owocowej, ale i tak złożonej kawy z Burundi. Zazwyczaj w tych kawach pojawiały się ziemniaczki, jakiś zielony groszek, a tutaj nic! Same owoce i kwiaty. Chcemy się nią z Tobą podzielić i postanowiliśmy wypalić ją na dwa sposoby. Jaśniej pod metody alternatywne, a także i ciemniej, pod klasyczne espresso.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.

Szczególnie polecamy do zaparzenia tradycyjnego, w ekspresie ciśnieniowym, kawiarce, jak i french pressie.

Kawa, która trafia do stacji myjącej Karambo, uprawiana jest na pięknym, pagórkowatym terenie i żyznych wulkanicznych glebach.  Sama stacja funkcjonuje od niedawna, ale juz teraz zrzesza ona ponad 2000 farmerów z całej prowincji Muyinga.

Palarnia kawy
Palarnia kawy

Region: Karambo, Muyinga

Farma: kooperatywa farm

Odmiana botaniczna: Red Bourbon

Metoda obróbki: natural

Wysokość upraw: 1500-1700m  n.p.m.

Profil sensoryczny: jagoda, śliwka, kwiaty

SCA: 87

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena