ETIOPIA Kebena Adnan

ETIOPIA Kebena Adnan

ETIOPIA Kebena Adnan

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Delikatna i słodka, po prostu piękne wydanie naturala z Etiopii. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Stacja myjąca Adnan została wybudowana przez grupę Testi w 2021 roku, jako obiekt typu Premium. Umiejscowienie młyna nie jest przypadkowe, ponieważ otaczające walory przyrodnicze – duże wzniesienie, charakterystyczny dla regionu mikroklimat i dostęp do świeżej, czystej wody pomagają w jak najlepszym procesowaniu kawy. Produkuje się tam kawy naturalne, myte, a także stawiane są pierwsze kroki w dłuższych fermentacjach. Jakość jest stawiana na pierwszym miejscu, już od samych zbiorów. Lokalni rolnicy utrzymują specjalne premie za dobrze zebrane owoce. Tak starannie wyselekcjonowane ziarenka są gwarantem wyjątkowego smaku z zaparzonego naparu.

Czym jest micro-lot?
Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach. Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.

Palarnia kawy
Palarnia kawy

Region: Sidamo, Hemesho Kebena

Farma: kooperatywa Adnan

Odmiana botaniczna: Heirloom

Metoda obróbki: Natural

Wysokość upraw: 2200m n.p.m.

Profil: brzoskwinia, herbata, zielone jabłko

SCA: 88

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena