Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Stacja myjąca Adnan została wybudowana przez grupę Testi w 2021 roku, jako obiekt typu Premium. Umiejscowienie młyna nie jest przypadkowe, ponieważ otaczające walory przyrodnicze – duże wzniesienie, charakterystyczny dla regionu mikroklimat i dostęp do świeżej, czystej wody pomagają w jak najlepszym procesowaniu kawy. Produkuje się tam kawy naturalne, myte, a także stawiane są pierwsze kroki w dłuższych fermentacjach. Jakość jest stawiana na pierwszym miejscu, już od samych zbiorów. Lokalni rolnicy utrzymują specjalne premie za dobrze zebrane owoce. Tak starannie wyselekcjonowane ziarenka są gwarantem wyjątkowego smaku z zaparzonego naparu.
Czym jest micro-lot?
Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach. Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.
Region: Sidamo, Hemesho Kebena
Farma: kooperatywa Adnan
Odmiana botaniczna: Heirloom
Metoda obróbki: Natural
Wysokość upraw: 2200m n.p.m.
Profil: brzoskwinia, herbata, zielone jabłko
SCA: 88
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *