Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Kenie Kiamabara charakteryzuje soczysta kwasowość czarnej porzeczki, lekkość kwiatu bzu i słodycz brązowego cukru. Szczególnie polecamy ją do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
Stacja myjąca Kiamabara znajduje się w regionie Nyeri i należy do dużej spółdzielni MUGAGA FCS. Dostarczane owoce pochodzą od pięciu lokalnych farmerów, których krzewy rosną na wysokości 1600m n.p.m. na żyznych czerwonych ziemiach. Charakterystyczne dla tego obszaru są obfite opady bimodalne, wynoszące około 1200mm rocznie, dzieląc się na tzw okres krótkich i długich deszczy.
W Kenii, między 1935 a 1939 rokiem, były przeprowadzone badania przez Scott Agricultural Laboratories, które miały na celu wytworzenie nowych odmian kawowca. Spośród 43 próbek wybrane zostały numery 28 i 34. To właśnie stąd wzięły się nazwy SL28 i SL34.
Kenia AA Kiamabara
Region: Nyeri
Farma: kooperatywa farm
Odmiana botaniczna: Batian, SL28, SL34, Ruiru11
Wysokość upraw: 1600m n.p.m.
Metoda obróbki: washed
Profil smakowy: czarna porzeczka, kwiat bzu, brązowy cukier
87,5SCA
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *
Zapraszamy Cię do naszych kawiarni - usiądź wygodnie, napij się pysznej kawy, zapytaj nas o jej historię. Pozwól sobie zatrzymać się przy filiżance gorącego naparu i zaczerpnij głębokiego oddechu do dalszej podróży, zwanej życiem!