Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Co-fermentowana kawa! Po zbiorach cały proces odbywa się klasycznie, aż tu nagle bam! Ziarna wpadają do jednego zbiornika z owocami MANGO i zaczynają wspólnie fermentować. No dobrze, ale co to daje? Eksplozje aromatów! W smaku pojawiają się słodkie egzotyczne owoce, połączone z soczystą kwasowością, a przy tym wszystkim pozbawione ciężkich fermentowanych nut, charakterystycznych dla klasycznego anaerobika. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy
Czym jest micro-lot?
Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach. Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.
Kolumbia El Renacer Mango
Region: Caldas, Chinchina
Farma: El Renacer
Odmiana botaniczna: Red Bourbon
Metoda obróbki: Co-Fermented with Mango
Wysokość upraw: 1400-1600m n.p.m.
Profil: mango, guma balonowa, mięta pieprzowa
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *