Kawa La Pastora produkowana jest w prowincji San Jose. Region Los Santos skupia małych plantatorów gdzie kooperatywa Coopetarrazu dba o jakość dostarczanych ziaren. Aromat mandarynek, w smaku słodycz dojrzałych pomarańczy z czekoladowym finiszem. Polecamy do zaparzania tradycyjnego, w ekspresie ciśnieniowym, świetnie sprawdzi się z kawiarce jak i french pressie.
">Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Kawa La Pastora produkowana jest w prowincji San Jose. Region Los Santos skupia małych plantatorów gdzie kooperatywa Coopetarrazu dba o jakość dostarczanych ziaren. Aromat mandarynek, w smaku słodycz dojrzałych pomarańczy z czekoladowym finiszem. Polecamy do zaparzania tradycyjnego, w ekspresie ciśnieniowym, świetnie sprawdzi się z kawiarce jak i french pressie.
Kawa Kostaryka Tarrazu La Pastora produkowana jest w prowincji San Jose. Region Los Santos skupia małych plantatorów, gdzie kooperatywa Coopetarrazu dba o jakość dostarczanych ziaren. Kawa posiada charakterystyczny aromat mandarynek, w smaku natomiast dominuje słodycz dojrzałych pomarańczy z czekoladowym finiszem. Polecamy do zaparzania tradycyjnego w ekspresie ciśnieniowym. Świetnie sprawdzi się także w kawiarce, jak i french pressie.
Kostaryka Tarrazu La Pastora jest kawą, która świetnie smakuje na wszystkich stopniach wypalenia. Cechuje się wyrazistym i wyrafinowanym smakiem orzechowo-czekoladowym, z delikatną nutą pomarańczowej kwaskowości. Zaliczana jest do najlepszych kaw na świecie, ze względu na fakt, że rośnie na bardzo żyznych glebach.
Spółdzielnia Coopetarrazu została założona w 1960 roku. Dzisiaj posiada w swoich szeregach aż 4,5 tysiąca członków. Plantatorzy uprawiają, przetwarzają i sprzedają kawę w sposób zrównoważony, dzięki wiedzy i doświadczeniu osób działających w spółdzielni. Co istotne – działalność plantatorów ma charakter ekologiczny. Sprzyja wspieraniu recyklingu, wykorzystywaniu źródeł energii odnawialnej i ograniczeniu zużycia wody w przetwórstwie, oraz późniejszemu przetwarzaniu produktów ubocznych powstałych w wyniku produkcji kawy. Proces przekształcania miazgi kawowej w kawę nazywany jest cascara
Kostaryka Tarrazu La Pastora to kawa, której plantatorzy szczególną uwagę przywiązują do ścisłej kontroli jakości. Spółdzielnia posiada wysoko wykwalifikowany personel, oraz specjalne laboratorium kontroli jakości, w którym przeprowadzać mogą audyty. Kawa Kostaryka La Pastora, pochodząca z regionu Tarrazu jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych kaw w Kostaryce i na świecie. Jej krajowa produkcja sięga aż 40%.
SHB, czyli Strictly Gard Bean to informacja o tym, ze drzewka kawowe rosną na wulkanicznej glebie powyżej 1500 m n.p.m. Dzięki dużej zasobności gleby w minerały i korzystnym warunkom wodnym produkcja kawy nie jest wspomagana nawozami i pestycydami. Razem ze wzrostem wysokości uprawiana kawa nabiera odpowiedniej kwasowości, a jej aromat staje się coraz wyraźniejszy.
Waga | brak |
---|---|
Region: |
San Marcos de Tarrazu |
Odmiana botaniczna: |
Caturra | Catuai |
Wysokość: |
1300-1800m n.p.m. |
Metoda obróbki: |
Washed |
Stopień palenia: |
Średni | Espresso |
Rodzaj |
mielona, ziarnista |
Gramatura |
250g, 500g, 1000g |
Metoda zaparzania |
kawiarka, ekspres ciśnieniowy, french press, filiżanka, aeropress, V60, chemex |
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *
Zapraszamy Cię do naszych kawiarni - usiądź wygodnie, napij się pysznej kawy, zapytaj nas o jej historię. Pozwól sobie zatrzymać się przy filiżance gorącego naparu i zaczerpnij głębokiego oddechu do dalszej podróży, zwanej życiem!