Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Wilder Laso pracował w Salwadorze jako weterynarz genetyk, ale zdecydował się wrócić do Kolumbii, aby pomóc rodzinie w odbudowie gospodarstwa. Około 10 lat temu ich ojciec, który był właścicielem farmy przez 40 lat, przeżył poważny kryzys finansowy z powodu rozprzestrzenienia się royi, grzybowej choroby kawy. Obecnie Wilder, wraz z bratem Nelsonem, zarządają farmą i z roku na rok uzyskują coraz to lepsze plony, a doskonałym przykładem jest ta kawa.
Kolumbie El Rubi można opisać w paru słowach: jest soczyście,słodko i owocowo. Ale tyle powiedzieć, to jak nic nie powiedzieć… Tutaj zadziało się coś więcej. 72h suchą fermentacje połączono z klasyczną, mytą metodą obróbki, uzyskując w efekcie bardzo ciekawy bukiet aromatów. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *