Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Delikatna i głęboka, ale przy tym elegancka słodycz owoców, przybrana w delikatny bukiet kwiatów. Postanowiliśmy zaoferować ją w dwóch wariantach: jaśniej paloną pod metody przelewowe i ciemniej, pod espresso.
Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
Przygoda Finca La Maravilla sięga 1997 roku, kiedy to Mauricio Rosales i jego ojciec Guillermo nabyli wymarzoną ziemię. Początki działalności nie były dla nich łatwe, aby dostać się na plantacje, drogę musieli pokonywać pieszo, lub konno. Obecnie można dojechać na miejsce samochodem, ale wciąż brak tam dostępu do prądu - jedynie generator pracuje kilka godzin dziennie. Mimo tych trudności, Mauricio i Guillermo wybudowali młyn wodny, miejsce do fermentacji ziaren, patio, a także komfortowe leżaki, na których kawa jest suszona . Zdobywane przez lata doświadczenie, pozwoliło wyspecjalizować się w uprawach kaw typu speciality.
Czym jest micro-lot?
Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach. Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.
Gwatemala La Maravilla
region: Huehuetenango
Farma: Mauricio Rosales
Odmiana botaniczna: San Ramon
Wysokosc upraw: 1500-1850m n.p.m.
metoda obróbki: washed
profil smakowy: kwiaty, liczi, czarna herbata
87SCA
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *