Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Delikatna, słodka i zbalansowana. Po prostu klasyczek z Huehue w doskonałym wydaniu! Zadowoli kawowych świrów, jak i osoby dopiero zaczynające przygodę z kawami speciality, idealna na daily. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
Santa Barbara to stowarzyszenie zrzeszające lokalnych rolników, którzy posiadają malutkie, przydomowe gospodarstwa. Ich powierzchnia zazwyczaj wynosi około 0,2ha, co pozwala podczas jednego zbioru uzyskać raptem parę worków kawy. Czy jest to dużo? W porównaniu do brazylijskich gigantów stanowi to malutki procent. Ba! Czasami i promil. Doceńmy ich
ciężką pracę.
Czym jest micro-lot?
Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach. Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.
region: Huehuetenango
farma: kooperatywa farm
odmiana botaniczna: Caturra, Typica, Sarchimor
metoda obróbki: Washed
wysokość upraw: 1600-1850m n.p.m.
profil: żurawina, migdały, kakao
SCA: 86
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *