Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Kto miał do czynienia z kawami z Las Lajas, ten wie, że będzie owocowo, bardzo słodko, ale i soczyście. Tak jest dokładnie tutaj! Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
region: Sabanilla de Alajuela
farma: Oscar & Francisca Chacon
odmiana botaniczna: Millenio H10
metoda obróbki: Natural- Alma Negra
wysokość upraw: 1300-1825m n.p.m.
profil: jabłko, ananas, kokos
SCA:87
Las Lajas to mały, ale bardzo ceniony młyn zajmujący się przetwarzaniem kawy. Jest on własnością rodziny Chacon, którzy dbają nie tylko o jakość samej kawy, ale także o lokalne środowisko. Ich znakiem rozpoznawalnym stała się Perla Negra, czyli tzw. Czarna Perła. Nazwa odnosi się do głębokiego ciemnego koloru ziaren, który jest wynikiem procesu Honey, ale rodzina Chacon jeszcze bardziej podkręciła obróbkę. Mówi się, że młyn Las Lajas to taki kostarykański Mercedes wśród producentów. Topka! Trzeba przyznać, że Francisca i Oscar Chacon znają się na rzeczy i potrafią dobrze podkręcić obróbkę.
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *