HONDURAS El Paraiso

HONDURAS El Paraiso

HONDURAS El Paraiso

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Cena brutto
0.00 PLN

Za ten produkt dostaniesz: 0 x ziarno punktowe
Gramatura
Kolor:

nazwa palety:

Honduras El Paraíso zaskoczył nas wiele razy! Ma taki lekki, orzeźwiający profil – zupełnie jak kawowy tonic z nutą malin i cytrusów. Dzięki obróbce washed jest czysta w smaku, bardzo klarowna, z fajną, rześką kwasowością. Szczególnie polecamy ją do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Wil Edilberto Armijo przeprowadził się do San José de Los Andes w 1998 roku, kiedy to zamienił się z innym farmerem ziemiami. Wcześniej posiadał farmę o powierzchni niecałych dwóch hektarów i malutki sklepik spożywczy. Obecnie wiedzie spokojne i szczęśliwie życie w El Paraiso. Po kilkunastu latach ciężkiej pracy, w 2015 roku dowiedział się o potencjale swojej farmy i o tym, że może produkować doskonałą kawę jakości specialty.
W tym samym roku, przy pomocy zespołu San Vicente, przygotował swoją pierwszą mikropartie.

Czym jest micro-lot? Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach, Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są
zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.
 

Palarnia kawy
Palarnia kawy

HONDURAS El Paraiso
Region: Santa Barbara
Farma: Wil Edilberto Armijo
Odmiana botaniczna: Pacas
Metoda obróbki: washed
Wysokość upraw: 1550m n.p.m.
Profil: tonic, malina, cytrusy
SCA: 87

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena