Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Honduras El Paraíso zaskoczył nas wiele razy! Ma taki lekki, orzeźwiający profil – zupełnie jak kawowy tonic z nutą malin i cytrusów. Dzięki obróbce washed jest czysta w smaku, bardzo klarowna, z fajną, rześką kwasowością. Szczególnie polecamy ją do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
Wil Edilberto Armijo przeprowadził się do San José de Los Andes w 1998 roku, kiedy to zamienił się z innym farmerem ziemiami. Wcześniej posiadał farmę o powierzchni niecałych dwóch hektarów i malutki sklepik spożywczy. Obecnie wiedzie spokojne i szczęśliwie życie w El Paraiso. Po kilkunastu latach ciężkiej pracy, w 2015 roku dowiedział się o potencjale swojej farmy i o tym, że może produkować doskonałą kawę jakości specialty.
W tym samym roku, przy pomocy zespołu San Vicente, przygotował swoją pierwszą mikropartie.
Czym jest micro-lot? Micro-lot to starannie wyselekcjonowane ziarna kawy o wyjątkowych cechach, Uprawa jest bardziej zindywidualizowana, a zbiory są
zdecydowanie lepszej jakości, od tych rosnących w innej części plantacji. Na powstanie microlotów ma wpływ wiele czynników środowiskowych takich jak; rodzaj gleby, stopień zacienienia lub nasłonecznienia, sąsiedztwo innych roślin oraz ogólny mikroklimat panujący na plantacji. Microloty są dumą plantatora i decydują o renomie plantacji.
HONDURAS El Paraiso
Region: Santa Barbara
Farma: Wil Edilberto Armijo
Odmiana botaniczna: Pacas
Metoda obróbki: washed
Wysokość upraw: 1550m n.p.m.
Profil: tonic, malina, cytrusy
SCA: 87
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *