Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Kostaryka La Fila, w nietypowej odmianie Villalobos i to w naturalu! Mega kawa! Słodka, jakby ktoś dosłodził, ale tak naturalnie, nie cukrem. Troszkę owoców i do tego jeszcze kwiaty... dużo kwiatów. Zalecamy pić codziennie. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
Mikroregion Chirripo znajduje się u podnóża najwyższego szczytu Kostaryki- Cerro Chirripo. Wpływ wysokich masywów górskich tworzy unikalny mikroklimat, a żyzne gleby pozytywnie wpływają na produkcje i przetwarzanie surowca, który coraz częściej jest doceniany na rynku kaw speciality. Już wcześniej posiadaliśmy kawę z tego regionu w swojej ofercie i bardzo ją lubiliśmy, dlatego też postanowiliśmy do niego powrócić.
Cafe Rivense to rodzinny młyn, położony w południowej części Kostaryki, w mikroregionie Chirripó. Gospodarstwo zostało założone w 2005 roku przez Régulo Ureña i Isabel Rojas, których głównym celem jest uprawa, i przetwórstwo kawy za pomocą zrównoważonego systemu, tym samym chroniąc, zachowując środowisko dla przyszłych pokoleń. Ich starania zostały wielokrotnie docenione podczas różnych edycji Cup of Excellence.
Kostaryka La Fila
Region: Chirripo
Farma: Urena Rojas Family
Odmiana botaniczna: Villalobos
Metoda obróbki: natural
Wysokość upraw: 1600m n.p.m.
Profil: mango, kwiaty, karmel
SCA: 87
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *