KENIA Kiamabara

KENIA Kiamabara

KENIA Kiamabara

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Cena brutto
0.00 PLN

Za ten produkt dostaniesz: 0 x ziarno punktowe
Gramatura
Kolor:

nazwa palety:

Kenijski klasyczek! Soczek! Tak, Kenia w najlepszym wydaniu! Intensywnymiks słodyczy, przełamany wyrazistą kwasowością czarnej porzeczki. Szczególnie polecamy ją do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

Stacja myjąca Kiamabara znajduje się w regionie Nyeri i należy do dużej spółdzielni MUGAGA FCS. Dostarczane owoce pochodzą od pięciu lokalnych farmerów, których krzewy rosną na wysokości 1600m n.p.m. na żyznych czerwonych ziemiach. Charakterystyczne dla tego obszaru są obfite opady bimodalne, wynoszące około 1200mm rocznie, dzieląc się na tzw okres krótkich i długich deszczy.

W Kenii, między 1935 a 1939 rokiem, były przeprowadzone badania przez Scott Agricultural Laboratories, które miały na celu wytworzenie nowych odmian kawowca. Spośród 43 próbek wybrane zostały numery 28 i 34. To właśnie stąd wzięły się nazwy SL28 i SL34.

Palarnia kawy
Palarnia kawy

KENIA Kiamabara
Region: Nyeri
Farma: Stacja myjąca Kiamabara
Odmiana botaniczna: SL28, Ruiru 11, Batian
Metoda obróbki: washed
Wysokość upraw: 1900m n.p.m.
Profil: czarna porzeczka, rabarbar, limonka
SCA: 87.5

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena