Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Kenijski klasyczek! Soczek! Tak, Kenia w najlepszym wydaniu! Intensywnymiks słodyczy, przełamany wyrazistą kwasowością czarnej porzeczki. Szczególnie polecamy ją do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
Stacja myjąca Kiamabara znajduje się w regionie Nyeri i należy do dużej spółdzielni MUGAGA FCS. Dostarczane owoce pochodzą od pięciu lokalnych farmerów, których krzewy rosną na wysokości 1600m n.p.m. na żyznych czerwonych ziemiach. Charakterystyczne dla tego obszaru są obfite opady bimodalne, wynoszące około 1200mm rocznie, dzieląc się na tzw okres krótkich i długich deszczy.
W Kenii, między 1935 a 1939 rokiem, były przeprowadzone badania przez Scott Agricultural Laboratories, które miały na celu wytworzenie nowych odmian kawowca. Spośród 43 próbek wybrane zostały numery 28 i 34. To właśnie stąd wzięły się nazwy SL28 i SL34.
KENIA Kiamabara
Region: Nyeri
Farma: Stacja myjąca Kiamabara
Odmiana botaniczna: SL28, Ruiru 11, Batian
Metoda obróbki: washed
Wysokość upraw: 1900m n.p.m.
Profil: czarna porzeczka, rabarbar, limonka
SCA: 87.5
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *