Sklep z kawą - kawy świeżo palone - kawy rzemieślnicze
Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:
Czy to klasyk? Pomidor! Dla jednych Kenia Kiamiciri będzie wspominanym pomidorem,a dla pozostałych, kwaśnym i soczystym sokiem z czarnej porzeczki. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.
W Kenii, między 1935 a 1939 rokiem, były przeprowadzone badania przez Scott Agricultural Laboratories, które miały na celu wytworzenie nowych odmian kawowca. Spośród 43 próbek wybrane zostały numery 28 i 34. To właśnie stąd wzięły się nazwy SL28 i SL34.
region: Kirinyaga
farma: kooperatywa farm
odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru 11
metoda obróbki: washed
wysokość upraw: 1600-1800m n.p.m.
profil: czarna porzeczka, rabarbar, herbata ceylon
SCA: 87
Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *