KENIA Kiamiciri AA

KENIA Kiamiciri AA

KENIA Kiamiciri AA

Kup teraz, dostaniesz jutro! Zapłać w ciągu:

Czy to klasyk? Pomidor! Dla jednych Kenia Kiamiciri będzie wspominanym pomidorem,a dla pozostałych, kwaśnym i soczystym sokiem z czarnej porzeczki. Szczególnie polecamy do alternatywnych metod parzenia: Chemex, Kalita, V60, AeroPress, ekspres przelewowy.

Opis

Dodatkowe informacje

Opinie

Polecane

Ta kawa z naszej Palarni nadaje się do parzenia sposobami:

Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Ekspresów ciśnieniowych
Kawy do Kawiarki
Kawy do Kawiarki
Kawy Aeropress
Kawy Aeropress
Kawy pod Dripa
Kawy pod Dripa
Kawy do Chemexa
Kawy do Chemexa
Kawy do French pressa
Kawy do French pressa
Kawa z gruntem
Kawa Parzona/ do zalewania

W Kenii, między 1935 a 1939 rokiem, były przeprowadzone badania przez Scott Agricultural Laboratories, które miały na celu wytworzenie nowych odmian kawowca. Spośród 43 próbek wybrane zostały numery 28 i 34. To właśnie stąd wzięły się nazwy SL28 i SL34.

Palarnia kawy
Palarnia kawy

region: Kirinyaga

farma: kooperatywa farm

odmiana botaniczna: SL28, SL34, Ruiru 11

metoda obróbki: washed

wysokość upraw: 1600-1800m n.p.m.

profil: czarna porzeczka, rabarbar,  herbata ceylon

SCA: 87

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Twoja ocena